Voor ik startte Mind-Walk training begreep ik die presents niet zo. Waarom is dat een onderdeel van Mind-Walk? Daar gaat het toch helemaal niet om? Wat zijn ankers? Als je met aandacht in het hier en nu bent is ’the present’ toch een ‘present’? En tijdens een Mind-Walk kom je vaak wel een bijzonder kadootje tegen.

Tijdens de opleiding vond ik het stiekem toch wel heel leuk om steeds een kadootje te krijgen. Soms deden we er een oefening mee, soms kregen we hem na de les als herinnering aan het thema, of om nog iets thuis te kunnen doen.

Na de opleiding merkte ik ook hoe goed het kan werken. Het armbandje dat ik kreeg en waar we een prachtige oefening mee hadden gedaan, draag ik heel regelmatig met veel plezier. Het brengt me terug naar de opleiding, de groep, de omgeving, de specifieke oefening, en herinnert me er aan dat we heel veel Mind-Walk momentjes kunnen toepassen in het dagelijks leven!

Daarnaast is ook het geven en ontvangen een mooi thema. Kan jij goed ontvangen? Als je een compliment krijgt, moffel je het een beetje wel of ontvang je hem echt en geniet je er van?

Ra, ra, wat eigenlijk een van de eerste dingen was die ik deed toen ik de training wilde gaan doorgeven? Ja! kadootjes. Ik vind het super leuk om een klein leuk toepasselijke kadootje te verzinnen voor een oefening of thema. En als ergotherapeut weet ik natuurlijk ook hoe waardevol reminders zijn en hoe lastig het kan zijn dingen die je leert in de dagelijkse praktijk te brengen.

Daarom in mijn Mind-Walk training allerlei verschillende kadootjes. En krijg je ook oefeningetjes mee voor thuis. Zo hoop ik het makkelijker te maken ook in de dagelijkse sleur mooie Mind-Walk momentjes te creëren. Verwacht geen grote kado’s want daar gaat het dus inderdaad niet om. Een present kan een oefening op papier zijn, een gedicht of iets meer tastbaars. Dat wisselt per keer.

Het mooiste kado wat je jezelf (of een ander!) kan geven blijft toch echt de training zelf! Het is nu ook mogelijk om je eerst voor de eerste 5 wandelingen aan te melden.

Bij evenementen kan je zien of er een losse Mind-Walk special in de planning staat of een complete cursus. je kan InNatuur yoga of specifiek Mind-Walk Apeldoorn ook op facebook volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe wandelingen. Ik hoop je te zien!

De vijf pijlers van Mind-Walk op mijn hand geschreven. Present is er een van. De andere zijn: meditatieve wandeltechnieken, beweeg reeksen, relax en mind
Presents zijn een van de 5 pijlers van Mind-Walk