Voor ik startte Mind-Walk training begreep ik die presents niet zo. Waarom is dat een onderdeel van Mind-Walk? Daar gaat het toch helemaal niet om? Wat zijn ankers? Als je met aandacht in het hier en nu bent is ’the present’ toch een ‘present’? En tijdens een Mind-Walk kom je vaak wel een bijzonder kadootje tegen.

Een baby pad op mijn pad! Ook en kadootje tijdens een Mind-Walk in Apeldoorn.

Tijdens de opleiding tot Mind-Walk trainer vond ik het stiekem toch wel heel leuk om steeds een kadootje te krijgen. Soms deden we er een oefening mee, soms kregen we hem na de les als herinnering aan het thema, of om nog iets thuis te kunnen doen.

Na de opleiding merkte ik ook hoe goed het kan werken. Het armbandje dat ik kreeg en waar we een prachtige oefening mee hadden gedaan, draag ik heel regelmatig met veel plezier. Het brengt me terug naar de opleiding, de groep, de omgeving, de specifieke oefening, en herinnert me er aan dat we heel veel Mind-Walk momentjes kunnen toepassen in het dagelijks leven!

Daarnaast is ook het geven en ontvangen een mooi thema. Kan jij goed ontvangen? Als je een compliment krijgt, moffel je het een beetje wel of ontvang je hem echt en geniet je er van?

Ra, ra, wat eigenlijk een van de eerste dingen was die ik deed toen ik de Mind-Walk training wilde gaan doorgeven in Apeldoorn? Ja! kadootjes voor de Mind-Walk kopen. Ik vind het super leuk om een klein leuk toepasselijke kadootje te verzinnen voor een oefening of thema. En als ergotherapeut weet ik natuurlijk ook hoe waardevol reminders zijn en hoe lastig het kan zijn dingen die je leert in de dagelijkse praktijk te brengen.

Daarom in mijn Mind-Walk training allerlei verschillende kadootjes. En krijg je ook oefeningetjes mee voor thuis. Zo hoop ik het makkelijker te maken ook in de dagelijkse sleur mooie Mind-Walk momentjes te creëren. Verwacht geen grote kado’s want daar gaat het dus inderdaad niet om. Een present kan een oefening op papier zijn, een gedicht of iets meer tastbaars. Dat wisselt per keer. Ik vind het heerlijk de deelnemers te verrassen.

Bij de XXL Chakra Special, krijg je wel heel veel kadootjes… en ’trek’ je een van deze armbanden.

Van een van de deelnemers van de training hoorde ik terug dat ze de een mooi plekje had gemaakt waar ze de kadootjes neerzette. En hoe dit haar hielp als reminder om de wat ze in de Mind-Walk leerde en ervaarde ‘mee naar huis te nemen’ en toe te passen. Een van de eerste deelneemsters van een Mind-Walk Special liet een tijd geleden zien nog steeds het kadootje dat bij de meditatie hoorde in/aan haar telefoon te hebben.

Ik gebruik mijn mala vaak als ik ergens heen ga waar ik het lastig vind bij mezelf te blijven. Hij werkt dan als een reminder, een anker” Marjon

Ook kan de natuur waar we lopen je prachtige kadootjes geven. We hebben al twee keer een onmoeting met een wild zwijn tijdens de Mind-Walk Special ‘Onmoeten en Ont-moeten gehad’. Een teken van de specht voor een deelnemer aan de Mind-Walk training. Mooie vonsten onderweg die worden mee genomen als herinnering. Of dat wat je voor een oefening ‘zo maar’ oppakt wel heel symbolisch blijkt te zijn. Een roodborstje die ons opzocht tijdens een yoga beweegserie bij de bosvijver en bijna tussen de benen van een van de deelnemers ging zitten…. Magische momenten en herinneringen.

Vliegend hert

Het mooiste kado wat je jezelf (of een ander!) kan geven blijft toch echt de Mind-Walk training zelf! Wanneer heb jij jezelf voor het laatst een mooi kado gegeven?

Je kan InNatuur yoga of specifiek Mind-Walk Apeldoorn ook op facebook volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe wandelingen. Ik hoop je te zien!

Vijf pijlers van Mind-Walk op mijn hand geschreven. De zesde, de natuur, zie je op de achtergrond. Present is er een van. De andere zijn: meditatieve wandeltechnieken, beweeg reeksen, relax en mind
kadootjes (presents) zijn een van de 6 pijlers van Mind-Walk. Tel je maar tot 5? Vergeet de natuur, waar alle pijlers zich ook in bevinden, niet!