Thuis online hatha yogales van InNatuur yoga, is er helemaal op gericht om jouw lichaam en geest te laten ontspannen. Een moment voor jou. Laat de dag van je afglijden en de stress uit je lichaam verdwijnen met deze rustige yoga. Na de online yoga les rol je zo, helemaal ontspannen, je eigen nestje in om heerlijk te slapen. Want als je dat wilt doe je mee in je pyjama!

Maandagavond, PYJAMA YOGA avond! van 20.45 tot 21.45

In de les starten we met een korte check-in om even ’te landen’. We maken contact met ons lichaam om rustig de les te starten. Daarna doen we asana’s (de yoga houdingen). De yogales wordt altijd afgesloten met een geleide eindontspanning / savasana. Tijdens de yoga is er aandacht voor de ademhaling. Soms doen we ook een specifieke pranayama oefening (ademhalingsoefening), korte meditatie, ontspanningstechniek, korte yoga nidra of kleine oefening uit de Energy Medicine Yoga. Een les wordt altijd een aantal keren herhaald zodat je de houdingen of oefeningen eigen kan maken en je makkelijker kan verdiepen.

“Ik voel me tijdens en na de lessen meer ontspannen, vanwege de houdingen en de eindontspanning, en ook omdat het voelt als een moment voor mezelf. En ik merk dat ik steeds iets meer flexibel word (iets minder stijf😉)

Hoe werkt online yoga?

Je krijgt van mij een link en password waarmee je iets voor de starttijd rustig kan inloggen in de digitale ruimte. We kunnen elkaar dan zien en spreken. Als de les start worden de deelnemers ‘gemute’ zodat de les rustig verloopt. Ook kan je instellen dat je alleen mij (groter) ziet. Een laptop werkt vanwege het grote beeld het fijnst om de les te volgen. Hoe beter jij zelf in beeld bent, hoe beter ik jou kan zien en waar nodig aanpassingen of correcties kan geven. Zorg dat je een fijn rustig plekje hebt om je matje uit te rollen. (of doe yoga op vloerbedekking voor de grip). Extra kleding / sokken of dekentje is vaak prettig voor de eindontspanning. Als je dat hebt kan een extra deken, een rolletje of kussen fijn zijn om in de buurt te hebben maar dit is niet nodig.

Afbeelding van een vrouw die ontspannen online yoga beoefend in haar slaapkamer.

“De online lessen vind ik erg laagdrempelig. Gewoon vanuit je eigen huis en in je lekkere kloffie inloggen. Heel fijne oplossing als het buiten (of binnen vanwege Covid) niet kan. Het is wel handig om een wat groter scherm te hebben (grotere ipad of laptop), om de houdingen goed te kunnen zien. Nu we dit een tijdje doen, zou ik dit wel wekelijks willen blijven doen.”

Prijs?

Op dit moment werken we met losse lessen van 10 euro per keer. Je mag 3 proeflessen online yoga voor 15 euro volgen om kennis te maken met online ontspannen. Tijdens de schoolvakanties van midden Nederland worden er minder lessen gegeven.

Lees hier meer over onze ‘pyjama yoga

Nu behoefte aan een stukje ontspanning? Lees de blog over savasana, de liggende houding aan het eind van een yogales.

Decemberaanbieding

Woon je in of dicht bij Apeldoorn? Komende maand kan je voor slechts 5 euro mee doen met de outdoor yoga op woensdag ochtend als je die maandag ook mee hebt gedaan met de pyjama yoga. Laten we fit en relaxed door die december maand gaan!