Loop je al een tijdje tegen een vraagstuk aan waar je graag meer inzicht in wilt? Heb je een veranderwens maar kom je niet tot concrete stappen of keuzes? Ervaar je spanningsklachten of beperkte energie? Komt een zelfde thema steeds weer terug? Wil je graag individueel op weg worden geholpen worden in het bos, met een wandelplan helemaal voor jou op maat? Met de natuur als therapeut en en mij als Innerlijk Kompas Gids? Wil iemand die je leert navigeren via ontspanning naar je ware zelf, je gevoel, intuïtie, ziel? Ga eens mee met natuurcoach Pauline, al wandelend in de natuur van Apeldoorn. Zij heeft ook een achtergrond als ergotherapeut.

Wat moet ik me voorstellen bij een wandeling met een natuurcoach?

De eerste wandeling is meestal een ontmoeting, proberen we wat eerste ontspanningstechnieken en wordt jouw vraag helder en kunnen we waarschijnlijk al wat aan de slag. Vaak vinden mensen het makkelijker om al wandelend hun verhaal te vertellen. Je krijgt een wandelplan op maat. Afhankelijk van jouw ‘veranderwens’ of ‘inzichtsvraag’ gebruiken we verschillende werkvormen en methodes om naar binnen te navigeren. We gaan er vanuit dat jij de antwoorden in je hebt. Ik gids je er naar toe en de natuur zal je hierbij helpen. Zo gebruik je jouw eigen innerlijke kompas. Met de inzichten die je krijgt ga je zelf de stappen zetten. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging.

Ook hier kan je presents-in-the-presents krijgen om een oefening mee te doen of als reminder voor thuis.

Natuurcoach in de mooie en diverse natuur rond Apeldoorn

Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

 • Ik pieker veel (over……) en wil me weer leren ontspannen
 • Ik wil graag weten welke keuze werkelijk goed voor me is over…..
 • Ik ben wat somber en wil weer meer in beweging komen
 • Ik heb (door…) minder energie en wil leren hier slimmer mee om te gaan
 • Ik merk dat ik best vaak spanningsklachten help en wil deze verminderen
 • De balans tussen werk, gezin, mezelf is verdwenen….
 • Ik heb moeite om even niks te mogen doen van mezelf en dan ook echt te ontspannen
 • Ik wil meer leven naar mijn werkelijke zelf en mezelf laten zien
 • Volgens mij loop ik tegen een (tweede) burnout aan……wat kan ik doen dit te voorkomen
 • Ik ben (hoog) gevoelig en zo snel overprikkelt en moe. Hier wil ik beter mee om gaan
 • Ik wil de Mind-Walk trainingen graag met individuele begeleiding en meer op maat voor mij doorlopen

Maar ook:

 • Ik wil meer inzicht in mijn unieke talenten en dromen
 • Ik wil meer inzicht in nieuwe doelen voor mijn bedrijf of prive
 • Ik wil een stappenplan om nu daadwerkelijk wat met mijn dromen te doen of aan mijn doel te werken

Innerlijk Kompas Gids

Ik ben tijdens IKG / natuurcoaching je gids en niet zozeer therapeut. Bij het onderwerp belasting – belastbaarheid kan ik je wel uitleg geven en enkele adviezen. Ik denk ook graag mee over praktische problemen als gevolg van een beperking. Verder gaat het er juist om, om te navigeren naar jouw hart en ziel. De antwoorden zitten in jou. Als (systemisch) natuurcoach stel ik je vragen om je hier bij te begeleiden. We maken gebruik van de natuur, (ontspannings)oefeningen uit diverse stromingen (en de Mind-Walk) en diverse nieuwe IKG werkvormen en natuurleggingen.

Het is misschien nog lastig voor te stellen maar je zal zien en ervaren dat de natuur je zal helpen. Ze brengt je tot rust maar kan ook als een haast magische spiegel werken en jou helpen tot inzichten te komen. Ook kunnen we met natuurleggingen werken waarin je zelf gaat voelen dat er echt iets gebeurd.

Pauline is Innerlijk Kompas Gids natuurcoach in Park Berg en Bos in Apeldoorn.
Natuurcoach magie in park Berg en Bos Apeldoorn.

Als er bijvoorbeeld trauma’s onder je vragen zitten of er meer nodig is kan het zijn dat ik je door verwijs naar een psycholoog. Mocht je op een lange wachtlijst voor een psycholoog staan kunnen we mogelijk wel een start maken. Bijvoorbeeld met een aantal stress-release wandelingen.

Wat neem ik mee in mijn rugzak?

 • Mind-Walk Methodiek en opleiding Innerlijk Kompas Gids
 • Jarenlange ervaring als ergotherapeut, waarbij ook jarenlange ervaring in therapie gericht op omgaan met pijn en vermoeidheidsklachten
 • yogadocenten opleiding (inclusief ademoefeningen, meditatie, mindset),
 • yoga nidra opleiding (diepe ontspanning en heling)
 • Diverse trainingen: o.a. EFT Emotional Freedom Technique, trainingen van Gabby Bernstein o.a. gebaseerd op ‘a course in miracles’, ervaring en kennis mbt HSP en burnout, verdieping in oude natuur religie.
Natuurlegging tijdens de opleiding. Voor mij ligt een familieopstelling die ik toelicht.
Tijdens de IKG opleiding was ik ook coachee. Voor me ligt een familieopstelling die ik uitleg.

Praktische zaken en kosten

Mocht het regenen kan de wandeling door gaan en kunnen we ook droge plekjes gebruiken voor oefeningen en natuurleggingen. Het kan extra interessant zijn zelfs om het verschil te ervaren en te observeren hoe je er mee omgaat. Of we verschuiven de sessie in overleg.

Afhankelijk van wat we doen zal een wandeling al snel anderhalf uur (mogelijk wat uitloop) duren. De afstand hoeft niet ver te zijn en wordt ook aangepast aan de deelnemer. Ik ben jou IKG natuurcoach in park berg en bos in Apeldoorn.

IKG wandeling

Kosten 79 euro per wandeling. Hoeveel wandelingen je doorloopt heb je altijd zelf in de hand en zal afhangen van je vraag.

IKG basis pakket

IKG privé Mind-Walk pakket

Eerst een wandeling?

Wil je eerst kennismaken met Mind-Walk, natuurcoach Pauline en proeven van de natuurleggingen uit de IKG in de mooie natuur van Apeldoorn? Ga dan mee met de XXL Mind-Walk Special langs de chakra’s. Stuur gerust een mailtje als je interresse hebt maar deze wandeling nog niet op de agenda staat. Wellicht kunnen we hem samen gaan plannen.

Mocht je nog vragen hebben over IKG/ natuurcoaching of graag even contact van te voren willen hebben mail dan naar info@innatuuryoga.nl dan mail of bellen we even.

Natuurlegging van een coachee. Hiermee werd een stappenplan helderder en gemaakt. De natuurcoach begeleid dit proces in park berg en bos in Apeldoorn. Pauline stelt verhelderende vragen en laat de coachee ook vooral voelen wat juist is voor hem of haar.
We beschikken over verschillende vormen van natuurleggingen om meer helderheid te krijgen in bijvoorbeeld waar je nu staat, je wensen, (familie)systeem en zoals hier een concreet routeplan naar je wens. De IKG natuurcoach begeleid dit, stelt verhelderende vragen en laat de coachee voelen wat kloppend is voor hem of haar.

Volg ons ook op Facebook of Instagram