Een Inner Kompas Gids (IKG) is een natuurcoach volgens specialisatie van de Mind-Walk met diverse Mind-Walk werkvormen, bij InNatuur yoga (met Pauline) is dit in de natuur van Apeldoorn.

Loop je tegen een vraagstuk aan? Heb je een veranderwens of ervaar je spanningsklachten of beperkte energie? Wil je graag individueel gecoached worden in het bos, met een wandelplan helemaal op jou toegesneden? Met de natuur als therapeut en en mij als Innerlijk Kompas Gids? Wil je niet iemand die je leert navigeren naar je ware zelf, je gevoel, intuïtie, ziel?

Wat moet ik me hierbij voorstellen?

De eerste wandeling is meestal een ontmoeting, wordt jouw vraag helder en kunnen we mogelijk al wat aan de slag. Je krijgt een wandelplan op maat. Afhankelijk van jouw ‘veranderwens’ of ‘inzichtsvraag’ gebruiken we verschillende werkvormen en methodes om naar binnen te navigeren. We gaan er vanuit dat jij de antwoorden in je hebt. Ik gids je er naar toe en de natuur zal je hierbij helpen. Zo gebruik je jouw eigen innerlijke kompas. Met de inzichten die je krijgt ga je zelf de stappen zetten.

Ook hier kan je presents-in-the-presents krijgen om een oefening mee te doen of als reminder voor thuis.

Natuurcoach in Apeldoorn. Verstilling en prachtige lichtinval tijdens de winter in park berg en bos in Apeldoorn op de Veluwe
Natuurcoach in de mooie en diverse natuur rond Apeldoorn

Voorbeelden van vragen kunnen zijn:

 • Ik pieker veel (over……) en wil me weer leren ontspannen
 • Ik wil graag weten welke keuze werkelijk goed voor me is over…..
 • Ik ben wat somber en wil weer meer in beweging komen
 • Ik heb (door…) minder energie en wil leren hier slimmer mee om te gaan
 • Ik merk dat ik best vaak spanningsklachten help en wil deze verminderen
 • De balans tussen werk, gezin, mezelf is verdwenen….
 • Ik heb moeite om even niks te mogen doen van mezelf en dan ook echt te ontspannen
 • Ik wil meer leven naar mijn werkelijke zelf en mezelf laten zien
 • Volgens mij loop ik tegen een (tweede) burnout aan……wat kan ik doen dit te voorkomen
 • Ik ben (hoog) gevoelig en zo snel overprikkelt en moe. Hier wil ik beter mee om gaan
 • Ik wil de Mind-Walk trainingen graag met individuele begeleiding en meer op mij toegespits doorlopen

Ik ben tijdens IKG je gids en niet zozeer therapeut. Bij het onderwerp belasting – belastbaarheid kan ik je wel uitleg geven en enkele adviezen. Verder gaat het er om om te navigeren naar jouw hart en ziel, de antwoorden zitten in jou. Als natuurcoach stel ik je vragen om je hier bij te begeleiden. Vaak vinden mensen het makkelijker om al wandelend hun verhaal te vertellen. We maken gebruik van de natuur, (ontspannings)oefeningen uit diverse stromingen (en de Mind-Walk) en diverse nieuwe IKG werkvormen en natuurleggingen.

Het is misschien nog lastig voor te stellen maar je zal zien en ervaren dat de natuur je zal helpen. Ze brengt je tot rust maar kan ook als een haast magische spiegel werken en jou helpen tot inzichten te komen. Ook kunnen we met natuurleggingen werken waarin je zelf gaat voelen dat er echt iets gebeurd.

Levenswiel legging bij het water.

Als er bijvoorbeeld trauma’s onder je vragen zitten of er meer nodig is kan het zijn dat ik je door verwijs naar een psycholoog. Mocht je op een lange wachtlijst voor een psycholoog staan kunnen we mogelijk wel een start maken. Bijvoorbeeld met een aantal stress-release wandelingen.

Wat neem ik mee in mijn rugzak?

 • Mind-Walk Methodiek en opleiding Innerlijk Kompas Gids
 • Jarenlange ervaring als ergotherapeut, waarbij ook jarenlange ervaring in therapie gericht op omgaan met pijn en vermoeidheidsklachten
 • yogadocenten opleiding (is ook ademoefeningen, meditatie, mindset),
 • yoga nidra opleiding,
 • Diverse trainingen: o.a. EFT Emotional Freedom Technique, trainingen van Gabby Bernstein o.a. gebaseerd op ‘a course in miracles’, ervaring en kennis mbt HSP en burnout, enige verdieping in oude natuur religie.
Tijdens de IKG opleiding was ik ook coachee. Voor me ligt een familieopstelling die ik uitleg.

Praktische zaken en kosten

Mocht het regenen kan de wandeling door gaan en kunnen we ook droge plekjes gebruiken voor oefeningen en natuurleggingen. Het kan extra interessant zijn zelfs om het verschil te ervaren en te observeren hoe je er mee omgaat.

Afhankelijk van wat we doen kan een wandeling van een uur tot anderhalf (mogelijk wat uitloop) duren. De afstand hoeft niet ver te zijn en wordt ook aangepast aan de deelnemer. Ik ben jou IKG natuurcoach in park berg en bos in Apeldoorn.

IKG wandeling

Kosten 79 euro per wandeling. Hoeveel wandelingen je doorloopt heb je altijd zelf in de hand en zal afhangen van je vraag.

IKG basis pakket

IKG privé Mind-Walk pakket

Eerst een wandeling?

Wil je eerst kennismaken met Mind-Walk, natuurcoach Pauline en proeven van de natuurleggingen uit de IKG in de mooie natuur van Apeldoorn? Ga dan mee met de XXL Mind-Walk Special langs de chakra’s. Stuur gerust een mailtje als je interresse hebt maar deze wandeling nog niet op de agenda staat. Wellicht kunnen we hem samen gaan plannen.

Mocht je nog vragen hebben over IKG/ natuurcoaching of graag even contact van te voren willen hebben mail dan naar info@innatuuryoga.nl dan mail of bellen we even.

We beschikken over verschillende vormen van natuurleggen om meer helderheid te krijgen in bijvoorbeeld waar je nu staat, je wensen, (familie)systeem en zoals hier een concreet routeplan naar je wens.

Volg ons ook op Facebook of Instagram