Wat is Mind-Walk®?

Hoe heerlijk zou het zijn om mee genomen te worden in de mooie natuur van onze Veluwe? Tijd voor jou, waarin je niks moet. Waarin je zal ont-stressen, tot jezelf komen en op laden? Begeleid wordt in het hier en nu te zijn. Bewegen en verstillen. Echt je hoofd leeg te lopen zodat er ruimte komt voor nieuwe energie, inzichten, inspiratie en persoonlijke groei?

Met Mind-Walk wandel je een mooie route rond Apeldoorn……. En combineer je dit met het leren van meditatief wandelen en verschillende oefeningen met invloeden uit o.a. yoga, mindfulness, bosbaden, tai chi, adem- ontspanningstechnieken, meditatie èn mindset. Op een relaxte en ongedwongen manier.

Met Mind-Walk maak je in de natuur contact met je eigen natuur. En krijg je tools in handen die je ook thuis kan gebruiken. Voor meer ontspanning, balans en positieve energie. Dat maakt het leven lichter.

Er zijn regelmatig losse Mind-Walk wandelingen! zodat je het zelf eens kan ervaren. Wil je meer ontspanning en balans in je leven en meer vanuit je eigen natuur leven? Dan is de Mind-Walk training iets voor jou

Voor wie is Mind-Walk?

Mind-Walk is voor iedereen die het fijn vind tot zichzelf te komen in de natuur. Mooie momenten beleven in verrassende wandelingen waarin je even niks hoeft. De training is zeker ook voor jou als:

 • Je merkt dat je moeite hebt met ontspannen, omdat je de tijd niet neemt of niet weet hoe je je echt tot ontspanning komt.
 • Je weet, als je eerlijk bent, dat je te vaak stress hebt. Je lontje wordt korter.
 • Je stress gerelateerde klachten hebt.
 • Je hoofd steeds zo vol is.
 • Je je realiseert dat je om voor anderen te zorgen toch echt éérst je eigen glas moet vullen.
 • Je niet zo lekker in je vel zit, moe bent en je letterlijk en figuurlijk in beweging wilt komen.
 • Je hooggevoelig bent en je wil ont-prikkelen, ontspannen en weer opladen. Meer verbinding met de natuur ervaren.
 • Je herstellende bent van een burn-out, of een tweede wilt voorkomen. En je in de natuur fijne tools wil leren.
 • Je long covid hebt en je wil rustig bewegen, helpende adem- en ontspanningstechnieken ervaren en oefenen met het herkennen en erkennen van jouw grenzen.
 • Je een chronische aandoening waardoor je beperkte energie hebt.

Persoonlijke Mind-Walk training

In deze  mindfulness based training doorlopen we 10 levensthema’s in zorgvuldig samengestelde wandelingen in de natuur van Apeldoorn. Ik leer je diverse tools en technieken op het gebied van ontspanning, bewustwording en mindset.

Ik bied de Mind-Walk training aan als een traject van 10 lessen. Dit doe ik 1-op-1 samen met jou. Hierbij gebruik ik ook tools vanuit de natuurcoaching. Zo wandelen we stap voor stap naar meer ontspanning, balans en positieve energie in jouw leven!

Waar nodig worden de wandelingen aangepast aan jouw belastbaarheid, lichaam en wensen. Ook wordt je ondersteund om het geleerde in de praktijk toe te passen. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging met alle aandacht voor jouw proces. We kunnen direct starten.

Het gebied waar we wandelen (Park Berg en Bos in Apeldoorn) is heel afwisselend waardoor het goed aan kan sluiten bij de verschillende thema’s en oefeningen. Oefeningen zijn al wandelend, met bewegingen en (yoga)houdingen en zittend. Voor iedereen geschikt (te maken). Met de 1-op-1 begeleiding kan ik nog beter aansluiten bij jouw belastbaarheid en mogelijkheden.

Hoe geef ik me op?

Geef je op door te mailen naar info@innatuuryoga.nl

Stuur ook gerust je vragen door en geef het aan als je graag geheel vrijblijvend persoonlijk telefonisch contact wilt (of een ommetje) zodat jij je vragen kwijt kan, we elkaar wat leren kennen en ik met je mee kan denken of en wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Hoe ziet het traject er uit?

Je gaat op een ongedwongen en relaxte manier ervaring op doen en kennis maken met verschillende vormen van wandelmeditatie, bewegen (vanuit yoga en tai chi invloeden), ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en meditatie (visualisatie). Zo leer je je lichaam beter voelen, met aandacht bewegen en wordt je je meer bewust van verschillende sensaties van je lichaam. Inspanning, ontspanning, hoe voelt dat? En wat voelt prettig voor mij in dit moment? Je gaat meer uit je hoofd en komt weer in je lichaam.

Ook ervaar je, hoe je door bewuster te worden van je zintuigen, je meer in het hier en nu kan komen. Zo kan je ook meer genieten van en verbinden met de natuur om je heen.

Samen gaan we diverse technieken ervaren die rust kunnen brengen. We gaan onderzoeken wat prettig werkt voor JOU. Je zal zien dat dit in de natuur makkelijker gaat.

In de wandelingen zit een opbouw en verdiepen we in de technieken en thema’s. We gaan stilte en rust verder verkennen en uitbreiden. Zo kunnen we ook (met begeleiding) meer zelfstandig een oefening of meditatie leren uitvoeren.

Naast ontspanning speelt persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol. Je gaat bijvoorbeeld voor jezelf de balans op maken, kijken naar je dromen en iets loslaten wat niet meer dient. Ervaren dat je emoties er mogen zijn maar verschillende manieren ontdekken hoe je ze zelf de fijne kant op kan sturen! En er is extra ruimte voor eigen wensen en vragen aan het eind van de training. Voor bijvoorbeeld herhaling van een oefening, een natuurlegging voor meer inzicht in een specifieke situatie of om een route kaart naar jouw doel te maken (werkvormen uit de IKG natuurcoaching).

We maken gebruik van ‘presents-in-the-presents’. Kleine kadootjes als ankertje van een oefening en als reminder voor thuis. En ongetwijfeld komen we prachtige presents uit de natuur tegen!

Daarnaast krijg je aan het eind van de wandeling ook opdrachten mee die je thuis kan doen. Als je wilt kan je zo verder verdiepen in de thema’s en integreer je ze nog meer in je leven.

Twee deelnemers zijn mindful aan het wandelen op de Veluwe tijdens de Mind-Walk Special Ontmoeten en Ont-moeten

Wat zijn de kosten?

Het traject bestaat uit 10 Mind-Walk wandelingen van anderhalf a twee uur. De kosten hiervan zijn 749 euro (incl. btw, presents en verdiepingsopdrachten). Om de drempel wat te verlagen kan ik de eerste les aanbieden voor 49 euro. Ga je daarna door betaal je het resterende bedrag van 700 euro.

De ervaring van Robert (Mind-Walk training in kleine groep)

“Wat het meest indruk op me maakte was hoe snel het voelde als thuis komen.”

“Ik ben gestart op zoek naar rust, ontspanning en balans in een hectische tijd. De wandelingen heb ik ervaren als een plezierig rustgevend moment. Balans en vooral ook veel manieren om rust te vinden. Het leverde me meer inzicht in mezelf op en manieren om met mezelf in contact te komen en met de omgeving.”

“Door Mind-Walk kan ik ook beter ontspannen, heb ik de tools die ik kan gebruiken om te ontspannen, krijg ik meer energie en heb ik inspiratie gekregen.”

“In het dagelijks leven maak ik regelmatig zo mijn wandeling en gebruik hierbij mijn zintuigen. Ook gebruik ik de ademhalingstechnieken en doe ik de geleerde yoga oefeningen regelmatig. Vooral als ik druk ben in mijn hoofd of stress en spanning ervaar.”

“De opdrachten voor thuis waren goed uit te voeren en zorgden er ook voor dat je het geleerde thuis gebruikt.”

“Pauline weet een fijne ontspannen sfeer te creëren. Duidelijk in de uitleg en ook respectvol met oog voor iedereen afzonderlijk.”

Lees hier meer ervaringen van Mind-Walk (basis)trainingen

Mind-Walk ervaren met een losse groepswandeling?

Je kan lezen over Mind-Walk maar eigenlijk moet je het zelf ervaren. Er worden regelmatig losse wandelingen in Apeldoorn georganiseerd. We noemen dit Mind-Walk Specials. Hier lees je meer over alle Specials.

De Mind-Walk Methode

Mind-Walk heeft 6 pijlers die Mind-Walk tot een totaal programma maken.

 1. Meditatieve Wandeltechnieken: Je leert verschillende vormen van wandelmeditaties. In elke training zit er tenminste één.
 2. Beweegvormen: Met invloeden uit oosterse en westerse beweegprincipes zoals yoga, tai chi, dans, EFT.
 3. Relax: Meditaties, visualisaties, stress release oefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.
 4. Mind: Gedachten management, positieve gedachtenkracht, autosuggestie, NLP, persoonlijke ontwikkeling.
 5. Presents-in-the-present: Cadeautjes in het nu, kleine cadeautjes om oefeningen mee uit te voeren, te bekrachtigen en/of als reminder te gebruiken.
 6. De Natuur: de natuur heeft een positief effect op ons o.a stress verlagend en creativiteit verhogend. Wij werken samen met haar en laten mensen weer verbinden met de natuur.

Meer concrete voorbeelden en ervaringen van alle pijlers lees je hier.

Online Mind-Walk avontuur

Wil je graag alleen in de natuur Mind-Walk ervaren, meer stilte ervaren, het helemaal op je eigen manier doen, in kleine blokjes om, of juist langer in de natuur zijn, zou je zelf willen wandelen met je baby op je buik of rug? Dat kan!

Er is een online basistraining in de maak! En je kan nu als eerste voordelig instappen zodat ik feeling heb hoe het online gaat. Je kan dan ook altijd je vragen stellen in de tijd dat deze training in de academie wordt geplaatst. De presents worden naar je toe gestuurd.

Eerst een online Special proberen?

Dat kan ook. Onze Special ‘Ontmoeten en Ont-moeten’ is met online begeleiding te volgen! Je kan het doen zoals jij het wilt. Met video’s van alle oefeningen, audio, spiekbriefjes, opdrachtkaartjes extra meditatie etc.

Drie afbeeldingen van de complete Mind-Walk training in in de winter. Park berg en bos in Apeldoorn op de Veluwe.
Mind-Walk training in de winter, het seizoen van verstillen, naar binnen keren en reflecteren.

Mind-Walk op maat?

Wil je als als duo of met je eigen groepje de training volgen of met je eigen groep een Mind-Walk op maat in Apeldoorn (Berg en Bos) of elders? Neem dan contact op via info@innatuuryoga.nl dan bespreken we de mogelijkheden. Er zijn losse Mind-Walk wandelingen mogelijk (Mind-Walk Specials) rondom diverse thema’s met bijpassende oefeningen of een dagdeel. Al dan niet met extra outdoor yoga, meditatie of yoga nidra.

Specifieke situatie waar je meer inzicht in wilt of een verander wens waar mee je op pad wilt? Of wil je 1 of enkele 1op1 Mind-Walk sessies doorlopen? Lees dan even hier verder over Innerlijk Kompas Gids; natuurcoaching.

Deelneemster van Mind-Walk Special 'Ontmoeten en ontmoeten' zit in de zon in het bos (park berg en bos in Apeldoorn) op een stukje gras bij een t-splitsing van wandelpaden. Hier zat ze voor een Mind-Walk relax oefening. Op de foto is ook de Mind-Walk rugzak van de trainer te zien.
Jantien genoot van een individuele Mind-Walk Special. “Ik vond de omgeving verrassend, fijn en rustig en ook de oefeningen fijn.” Tegen mensen die Mind-Walk overwegen zou ze zeggen; “Doen en ervaren! Het is rustgevend.”

Mind-Walk ontwikkelingen in Apeldoorn volgen?

Onder aan de pagina kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, data en fijne tips.

Je kan InNatuur yoga ook volgen op facebook en instagram.

Twee deelnemers van de Mind-Walk basistraining wandelen tussen de zonnestralen in de natuur van Apeldoorn
Mind-Walk in Apeldoorn, de weg naar buiten die naar binnen gaat.
Het logo van Mind-Walk®
Officiële Mind-Walk® trainer. Hier lees je er meer over het logo.

Ik wil op de hoogte blijven en meld me aan voor de nieuwsbrief

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.