Hoe heerlijk zou het zijn een uur tot anderhalf uur in de mooie natuur rond Apeldoorn op te laden, te ont-stressen en tot jezelf te komen? In een groep of 1 op 1. Alleen al wandelen in de natuur geeft zoveel gezondheidsvoordelen. Met Mind-Walk Apeldoorn wandel je een mooie route rond Apeldoorn……. En combineer je dit met het leren van wandelmeditaties en verschillende oefeningen met invloeden uit o.a. yoga, mindfulness, bosbaden, adem- ontstpannings- en bewustzijnstechnieken, meditatie. Je maakt hierdoor in de natuur contact met je eigen natuur. Je neemt deze nieuwe tools en kleine cadeautjes -die bij een oefening worden gebruikt of als reminders- mee naar huis waar je ze zelf in kan blijven zetten.

Lijkt het je wat?

 • Lekker te wandelen?
 • Meer mindful te wandelen?
 • Je fitter en energieker te voelen?
 • Tot jezelf komen, jouw eigen natuur ervaren in de natuur?
 • Heerlijk te ontspannen en te genieten van de natuur?
 • Je hoofd leeg te lopen (minder stress te ervaren)?
 • Je stemming te verbeteren en een goed gevoel te krijgen?
 • te ont-moeten en te ontmoeten?

Dan is Mind-Walk wat voor jou!

Complete Mind-Walk® training in Apeldoorn

De complete Mind-Walk training bestaat uit 10 trainingen met 10 verschillende thema’s. De cursus bevat een mooie opbouw en verdieping. Tijdens de cursus om Mind – Walk trainer te worden heb ik alles zelf doorlopen en ervaren hoe fijn en krachtig dit is. Je hoeft niet al ervaring ergens in te hebben alleen open te staan om nieuwe dingen te ontdekken. Zo werk je op een laagdrempelige en ontspannen manier aan een gezond lichaam en een gezonde geest.

Binnenkort meer informatie over de start van de complete Mind-Walk training. Heb je interresse? Geef het vast aan dat maakt het makkelijker om te plannen en te starten.

21 november start de training! De eerste 5 wandeling in november en tm 19 december. In januari starten de laaste 5 wandelingen. De wandelingen zijn op zondagochtend.

Kennis maken met een losse wandeling?

Je kan lezen over Mind-Walk maar eigenlijk moet je het gewoon eens zelf ervaren. Gun jezelf een kado en geef je gelijk op voor een Mind-Walk special (losse wandeling met een thema) of complete training je door een email te sturen naar info@innatuuryoga.nl Stuur me ook gerust je vragen.

Mind-Walk special ‘Spelen met Stilte’

Mind-Walk special ‘Spelen met stilte’

“In stillness you receive”

Tijdens deze wandeling  ontwikkeld voor de dag van de stilte gaan we gaan  spelen met stilte  op de Mind-Walk manier. Wat kan stilte ons brengen? Wat zijn manieren om meer rust in ons hoofd te krijgen?

We gaan luisteren naar stilte. Bewegen met aandacht in stilte. Maar ook geluid, woorden of aandacht geven aan dingen die normaal gesproken stil en onzichtbaar maar veel kracht hebben.

We gaan bijvoorbeeld een pranayama (adem) oefening uit de yoga ervaren en experimenteren met de kracht van gedachten en je krijgt natuurlijk een present-in-the-present.

Mind-Walk special ‘ontmoeten en ont-moeten’

Deze special is een mooie manier Mind-Walk te ervaren. “Als je jezelf ont-moet, ontmoet je jezelf.” Deze Mind – Walk gaat door park Berg en Bos in Apeldoorn. Ontmoet in deze wandeling de natuur om je heen en in jezelf terwijl je kennismaakt met de Mind-Walk Methode. Alle deelnemers aan deze wandelingen hadden in ieder geval genoten, hieronder enkele opmerkingen.

20 november om 14.00 kan je weer mee wandelen met deze special. Kosten slechts 10 euro.

Wat zeggen anderen?

Esther Teunissen over wat ze top vond aan deze Mind-Walk: ”de plek en de rust die jij mee brengt”

Tegen iemand die Mind-Walk bij InNatuur yoga overweegt zou ze zeggen; “De afstand door het bos is niet groot, maar de afstand in jezelf wel!”

Joke geeft aan: “Super verzorgd! Eén groot cadeau en dan ook nog veel kadootjes mee. Een prachtige ervaring! Zeer verrassend om op deze wijze over bekende paden te lopen. Horen, voelen, zien, ruiken, proeven, heel intense beleving…..” “Er is echt iets gebeurd onderweg”

Deelnemer over wat ze top vond “De verschillende vormen en de ontdekking van het zintuig proeven. De rust die in mij ontstond en jouw rust.” Twijfel je om mee te doen? Zij geeft aan: “Het brengt je echt in je lijf, uit je hoofd en in het nu.”

Robert Joosten over wat hij top vond: “rust, ontspanning, contact, aandacht” Op de vraag of hij tips heeft: “Erg leuke en ongedwongen manier. Niets aan toe te voegen”

Deelneemster: “Enorm bedankt voor deze diep indruk makende Mind-Walk.” Wat vond je top?”: “Echt alles!”

Foto van palm van een hand met op de palm 'Mind - Walk' geschreven. Op de 5 vingers de pijlers van Mind -Walk: meditatieve wandeltechnieken, beweegreeksen, relax, mind en present. Onderin het logo van InNatuur yoga.
De 5 pijlers van de Mind-Walk Methode

Wat is Mind-Walk®?!

Ontspannen je batterij weer opladen in 10 outdoor trainingen.

Mind-Walk is (meditatief) wandelen, gecombineerd met invloeden uit de yoga, mindfulness, tools mbt. mindset/ persoonlijke ontwikkeling, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, bosbaden, EFT en meditatie. Waarbij we gebruik maken van leuke, vernieuwende materialen (cadeautjes) om oefeningen uit te voeren. Het is een veilige, effectieve manier om je gezondheid en fitheid te verbeteren. Geschikt voor zowel de beginnende als gevorderde wandelaars van alle conditieniveaus. In 10 outdoor trainingen loop je jezelf naar balans.

De Mind-Walk pijlers

De Mind-Walk Methode is meer dan wandelen alleen.

Mind-Walk heeft 5 pijlers die Mind-Walk tot een totaal programma maken. Een gecombineerde leefstijl-interventie goed voor mentaal en fysiek welzijn.

 1. Meditatieve Wandeltechnieken: Je leert verschillende vormen van wandelmeditaties. In elke training zit er tenminste één.
 2. Mind-Walk Beweegvormen: Met invloeden uit oosterse en westerse beweegprincipes zoals yoga, tai chi, dans, pilates, EFT.
 3. Mind-Walk Relax: Meditaties, visualisaties, stress release oefeningen, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.
 4. Mind-Walk Mind: Gedachten management, positieve gedachtenkracht, Mindset, autosuggestie, persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling.
 5. Presents-in-the-present: Cadeautjes in het nu, kleine cadeautjes om oefeningen mee uit te voeren, te bekrachtigen en/of als reminder te gebruiken.

Als je merkt dat je moeite hebt met ontspannen, omdat je de tijd niet neemt of gewoonweg niet weet hoe je je moet ontspannen. Misschien ervaar je dat je hoofd vaak te vol is. Of vind je het gewoon heerlijk om te wandelen in het bos (maar misschien komt het er niet zo vaak van)? Dan is deze cursus zeker wat voor jou.

We gaan met een groepje de natuur waarin ik je begeleid bij het wandelen en de oefeningen. Deze oefeningen zijn geïntegreerd in een wandeling van ongeveer 3 tot max. 5 km. per keer. De wandeling duurt een uur tot (meestal) anderhalf uur.

Mind-Walk® is ontmoeten en ont-moeten.

Deelneemster van Mind-Walk Special 'Ontmoeten en ontmoeten' zit in de zon in het bos (park berg en bos in Apeldoorn) op een stukje gras bij een t-splitsing van wandelpaden. Hier zat ze voor een Mind-Walk relax oefening. Op de foto is ook de Mind-Walk rugzak van de trainer te zien.
Jantien genoot van een individuele wandeling. “Ik vond de omgeving verrassend, fijn en rustig en ook de oefeningen fijn.” Tegen mensen die Mind-Walk overwegen zou ze zeggen; “Doen en ervaren! Het is rustgevend.”

Kosten, data en tijden

Jouw investering voor de complete cursus van 10 trainingen is nu 150 euro. Mocht je dat liever willen kan je ook eerst inschrijven voor de eerste 5 trainingen voor 80 euro, ik heb er vertrouwen in dat je daarna door wilt naar de laatste 5 voor 80 euro.

Data: 21, 28 november. 5, 12, 19
december. 9, 23 januari. 6, 20, 27 februari

20 november is er een kennismakings Mind-Walk

Geef het aan als je interesse hebt of stel je vragen door een mailtje te sturen naar info@innatuuryoga.nl. Zo kunnen we je op de hoogte houden van de Mind – Walk ontwikkelingen in Apeldoorn en ben jij direct op de hoogte van nieuwe data!

Mind-Walk op maat?

Liever 1 op 1 begeleiding of een Mind-Walk op maat? Als je alleen met mij op pad wilt of samen met mij iets specifieks voor je eigen groep zou willen organiseren neem dan contact op via innatuuryoga@outlook.com dan bespreken we de mogelijkheden. Er zijn losse Mind-Walk wandelingen mogelijk (Mind-Walk Specials) rondom diverse thema’s met bijpassende oefeningen.

Foto van Pauline in het bos die haar handen uitsteekt. Op de ene hand staat Mind en op de andere Walk geschreven. Op te topjes van haar vingers de letters: o,p,m,e,r,k,z,a,am. Onderaan in de foto het logo van InNatuuryoga
Mind-Walk: 10 wandelingen, 10 trainingen, 10 woorden die OPMERKZAAM vormen. Ongedwongen, Positief, Meditatief, Ervaren, Kracht, Zacht, Aandacht, Accepteren, Mindful.

Tijdens de koudere maanden krijgt de outdoor yogales een wandel vorm. Dit is geen Mind-Walk maar yoga in een ander jasje. Lijkt dit je wat? Lees dan hier even verder.

Meer weten of de Mind-Walk ontwikkelingen in Apeldoorn volgen?

Je kan InNatuur yoga volgen op facebook om op de hoogte te blijven van de Mind-Walk ontwikkelingen, info en data.

Hier lees je meer over InNatuur yoga en de trainer.

Ben je wellicht (ook) geïnteresseerd in yoga in de natuur van Apeldoorn? Kijk dan hier!

Deelnemers van Mind -Walk training zitten op de grond in het bos. Ze hebben een kadootje gekregen waarmee ze een meditatie gaan doen.
Logo van Mind - Walk. Bevat de zin: wees zelf de verandering die je in de wereld hoopt te zien.
Het logo van Mind-Walk. Hier lees je er meer over