Even je gedachtestroom stop zetten? Een positievere mindset of energie ontwikkelen? Je lichaam tot rust brengen? Moeite met mediteren? Een Mala gebruiken kan je helpen!

Een mala is niet alleen een mooi sieraad om te dragen maar kralenkettingen worden al eeuwen lang gebruikt in verschillende religies en tradities (Hindoeïsme, Boeddhisme, Sikh, Islam, Taoïsme en denk ook aan de katholieke rozenkrans).

Binnen verschillende yoga stromingen wordt de mala gebruikt. In het Sanskriet wordt het japa mala genoemd. Mala betekend ‘ketting’ en japa betekend ‘herhaling’. Traditioneel wordt er 108 keer herhaald omdat dat het krachtigst zou zijn. Deze ketting daarom 108 kralen of knopen. Er zijn verschillende verklaringen voor dit specifieke nummer. Meestal wordt een naam van een god of mantra herhaald en de mala als hulpmiddel voor meditatie gebruikt om dichter bij god/ verlichting te komen.

Hand op knie in chinmudra met 3 houten mala's om de arm. De mala's worden als armband gedragen en zijn in drie verschillende kleuren. Bruin, rood(bruin) en groen
De houten mala’s van InNatuur yoga komen samen met een online programma ‘Let’s Mala’

Je kan deze houten tibetaanse mala bestellen plus het online programma ‘Let’s Mala!’

Samen voor 14,95 euro!

Let"s Mala!
dit veld niet invullen s.v.p.

Of de prachtige mala van roze aventurijn met het programma voor slechts 24,95!

Let’s mala online programma

In het online programma in de nieuwe InNatuur Academie vertel ik wat over de mala zelf en hoe je deze kan gebruiken. Op meer traditionele en andere manieren. Met affirmaties, mantra’s, dankbaarheid en om de dag afsluiten. Je leert hierbij hoe je hem zittend, lopend of zelfs liggend kan gebruiken. Zo kan je zelf gaan ervaren wat bij je past. Mijn intentie is dat ze niet meer in de kast blijven liggen of alleen als sieraad worden gedragen maar ook worden gebruikt als hulpmiddel voor meer ontspanning en dichter tot je ware natuur te komen op een manier en die jou passend is!

Jouw mala

Onze tibetaanse mala bevat naast de 108 kralen ook 3 kleinere sier kralen die de ketting in 4 delen verdelen. Je zou dus een oefening kunnen inkorten en 54 of 27 kralen/ herhalingen gebruiken. Deze aantallen worden ook wel in mala-armbanden gebruikt.

Ik hoor vaak dat mensen er in het dagelijks leven niet aan toekomen oefeningen te doen waarvan ze weten dat ze er baat van hebben. Zo zou je dit wellicht makkelijker tussendoor kunnen doen. Als je geen tijd hebt is iets dergelijks juist nodig! Een tip die ik als ergotherapeut ook regelmatig gaf is je even terugtrekken op het toilet 😉 Klinkt misschien een beetje gek maar kleine pauzes, zeker als je daar een bewust ontspanningsmomentje van maakt, kunnen een hoop voor je doen!

Het uiteinde van de mala verspreidt de positieve energie die de mala opneemt tijdens het herhalen. Vaak hebben mala’s hiervoor een kwastje. Deze mala bevat een oneindige knoop en de drie bolletjes aan de touwtjes staan voor lichaam, geest en adem (voor die laatste wordt ook wel prana (levensenergie) of spirit aangegeven).

De knoop zonder begin en einde symboliseert de eindeloze cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte en de onderlinge afhankelijkheid en verbondenheid van alles in het universum.

Ketting en armband

Daarnaast zijn deze kralen met elastiek geregen. Dat is niet volgens de oorspronkelijke traditie. Hierdoor kan je de ketting wel heel fijn als armband dragen. Deze eenvoudige mala draag ik daardoor zelf heel graag en vaak. In tegenstelling tot de andere prachtige mala’s die toch meer in de kast blijven liggen. Als je de mala veel hebt gebruikt met een bepaalde mantra wordt er gezegd dat het de energie ervan met zich mee draagt. Ook helpt het veel dragen van de ketting als herinnering aan je oefening, intentie, mantra of affirmatie.

mala op een boomstam met een veertje en madeliefje er in

Ik hoop je te inspireren deze mala daadwerkelijk te gaan gebruiken. En dat kan op heel verschillende manieren. In het programma dat je bij erbij krijgt ga ik je dat leren aan de hand van tekst, video en audio!

Als je wilt kan je de teksten ook gesproken beluisteren. Bij elke meditatie of oefening is een video of audio waarin ik je hierin begeleid.

Je leert o.a.:

 • Wat een mala is, waarvoor deze gebruikt wordt
 • Waarom hij 108 kralen heeft
 • Hoe je je mala gebruikt
 • Iets over mantra’s en een geleide mantra meditatie
 • Het verschil tussen mantra en kirtan
 • Een mooie dankbaarheidsoefening
 • Gebruiken van affirmaties
 • Dat (hoe) je je mala wandelend, zittend of liggend kan gebruiken
 • Een oefening om je dag positief af te sluiten
 • Inzetten bij ademmeditatie
 • Wat je kan doen als je je mala vergeten bent

Voor 14,95 euro ontvang je het programma mèt de houten mala!

Let"s Mala!
dit veld niet invullen s.v.p.

“Ik gebruik mijn mala vaak als ik ergens heen ga waar ik het lastig vind bij mezelf te blijven.

Hij werkt dan als een reminder, een anker” Aldus een deelnemer van de Mind-Walk training.

Mala van roze aventurijn met online programma voor slechts 24,95

Of bestel deze prachtige mala van roze aventurijn. Dit is een specifieke variant van de Aventurijn steen en staat bekend om zijn kalmerende en liefdevolle energie. Het wordt vaak gebruikt om het hartchakra te openen en negatieve emoties te transformeren naar positieve gevoelens van vreugde en liefde. Roze Aventurijn wordt ook geassocieerd met het aantrekken van geluk en voorspoed. De kralen zijn ongeveer 8 mm groot. Deze mala is niet met elastiek geregen. (Momenteel nog 2 beschikbaar)

P.S. Spreken wandelende meditaties je aan of wil je het leren met mijn persoonlijke begeleiding in kleine groepjes in de natuur van Apeldoorn? kijk dan eens naar ons Mind-Walk aanbod! De wandelende dankbaarheidsoefening zit in de verdiepingstraining. De wandelende affirmaties komen in de basismeditatie en in de Mind-Walk Special ‘Spelen met Stilte’ aan bod maar dan zonder mala.

P.S.S. Wil je ook leren hoe je een korte yogaserie kan uitvoeren? Ik leer je een serie voor meer energie en positieve vibes die je altijd makkelijk tussen door kan doen met allerlei extra’s. Yogales van mij in kleine groepjes in de natuur rond Apeldoorn? Kijk hier.

En volg InNatuur yoga op facebook en instagram