Verbinden met jouw natuur in de natuur

In de ademcirkel op een prachtige open plek in het bos van Apeldoorn wisselen we actieve ademoefeningen en ontspanning elkaar af, wat dans van het leven symboliseert. 

Door te versnellen, te vertragen, dan weer te versnellen om nog een keer de vertraging in te duiken ga je steeds een trapje dieper. In het tot jezelf en je onderbewuste komen en in de ontspanning. We gebruiken hierbij verschillende ademtechnieken met invloeden uit verschillende stromingen.

De term ‘Ademcirkel’ is geïnspireerd door de cirkelvorm, een symbool uit de natuur, en niet door de techniek van circulair ademen zoals bij andere vormen van ademwerk. Er zitten in deze ademcirkel invloeden in uit verschillende ademstromingen. Ook het circulair ademen, maar op een meer laagdrempelige en toch transformerende manier.

Als een rituele dans is de Ademcirkel een plek waar tijd en ruimte vervagen, en alleen de adem bestaat. Hier begeleiden we onze deelnemers door het ritme van het leven – een dans van actie en rust, en waarin we ook dromen planten in het veld van oneindig bewustzijn. Voor wie dat wil worden ook zachte aanrakingen van drukpunten tijdens het verbonden ademen en manuele adjustments in enkele yin yoga houdingen toegepast. Met een klein kadootje als tastbare herinnering aan deze reis ga je weer naar huis.

Gedragen door de natuur

Bij deze ademcirkel worden we gedragen door de aarde en staan we in directe verbinding met de bomen om om heen. Naast frisse zuurstofrijke lucht ademen we ook de heilzame stoffen die de bomen en planten afscheiden in. Wat wij uitademen kan weer door hen worden gebruikt.

Ademmagie die bijna niet in woorden is samen te vatten en door iedereen anders ervaren wordt.

Deze cirkel is een uitnodiging voor een reis naar een staat van diepere ontspanning, bewustzijn en innerlijke stilte. Neem je deze uitnodiging aan?

“Ik heb de ademcirkel ervaren als een zorgvuldig samengestelde ontdekkingsreis waarin de tijd compleet was verdwenen. Er gebeurde van alles in mijn lijf. Op een gegeven moment zag ik zelf iets gebeuren wat ik duidt als het openen van een van mijn chakra’s. Tijdens het kijken naar wensen kwam er tot mijn verbazing een oude herinnering met een nieuwe toevoeging naar boven die mij tot tranen toe raakte. Na afloop voelde ik me ontspannen, dankbaar en lichter. Ik vond het mooi om terug te horen hoe verschillend de deelnemers hun eigen reis hadden beleefd”

– Persoonlijke ervaring tijdens de opleiding “Transformational Breathing Specialist” gegeven door Jacqueline Smeets, founder van Mind-Walk –

Praktische zaken

De ademcirkel vind plaats in park Berg en Bos in Apeldoorn. Uiterlijk 19.45 wandelen we samen vanaf de start locatie door het bos van Apeldoorn naar een geschikte open plek. Je neemt zelf een yogamat en eventuele andere benodigdheden (een kussentje, deken etc) mee. Na aanmelden onvang je en uitgebreide omschrijving van de startlokatie en alle info.

De kosten bedragen 30 euro per persoon.

*Mocht het regenen kunnen we naar een andere overdekte buitenlocatie gaan.

Meer weten over de kracht van jouw adem?